محصولات قابل فراوری از  فندق از جمله فندق خندان ،عصاره فندق ،مغز فندق  بسته بندی شده ، دراژه عسلی، شیرین شده ، نمکی یا طعم دار ، بلغور وکره فندق ،انواع شکلات های سفید و... فندقی،   استخراج روغن  و سایر محصولات فراوری شده ازفندق و، ...-

توضیح :

استان گیلان بعنوان بزرگ ترین قطب فندق کاری کشور(رتبه اول) با حدود 15654 هکتار بیش از 85 % سطح زیر کشت و 80 % تولید کشور(13000 تن) را به خود اختصاص داده است . شهرستان رودسر با 11730 هکتار بیشترین سطح زیر کشت و شهرستانهای املش ، سیاهکل و رودبار ، به ترتیب  با 1551، 1546 ، 369 هکتار در رتبه های بعد قراردارند . متوسط اشتغال هرهکتارتولید فندق با عملکردفعلی (800 کیلوگرم درهکتار) درحدود 147 نفر می باشد که بخش صنایع تبدیلی درحدود 35% اشتغال را دربرمی گیرد.هم اکنون 6 فقره مجوز تاّسیس   درزمینه فعالیتهای ساده بسته بندی فندق  در سالهای گذشته صادر شد ه است که سه فقره از آنها جهت دریافت تسهیلات از محل زودبازده معرفی شده  اندکه در صورت احداث و راه اندازی آنها میزان 2450 تن  فندق  فرآوری می نماید. .مغز فندق که یکی از خشکبار است که علاوه برمصرف به صورت آجیلی درصنایع شکلات سازی مورداستفاده قرار می گیرد.مغزمیوه درحدود50-65 درصد روغن دارد و در حدود20 درصد پروتئین داشته وسرشاراز ویتامین است. ضمنا به دلیل دارا بودن ترکیبات معدنی مانند کلسیم، پتاسیم ، فسفر، منیزیم ، سدیم و آهن  وموادآلی نظیرنشاسته و ویتامینهای متعدد غذای بسیار مناسبی می باشد . رنگ آن زرد روشن بوده و دارای طعمی ملایم و بوی مطبوعی می‌‌باشد. این روغن بمصرف تغذیه، ‌عطرسازی و نقاشی می‌‌رسد. مغز فندق دارای مقدر زیادی فسفر می‌‌باشد. روغن فندق به مصرف تغذیه، روشنایی، عطرسازی و نقاشی می‌رسد و پوست آن، به ویژه پوست ریشه و غشای بین پوست و مغز دانه، در طب سنتی برای رفع تب‌های نوبه و بندآوردن خون و درمان واریس، به صورت جوشانده مصرف می‌شود.مغز فندق به دلیل کم بودن مواد قندی و تاحدی زیادی بودن مواد معدنی، برای اشخاص مبتلا به مرض قند مناسب است.تفاله میوه فندق به صورت کنسرو و در سرکه یا ترشی استفاده می‌شود و خواص فراوانی دارد. باراه اندازی، تولید وصادرات محصولات فوق می توان سالانه بیش از هزاران دلار ارزوارد کشور نمود.(نویسنده جناب اقای مهندس جوادزاده )